علائم ضربه مغزی در کودکان و نحوه درمان و محافظت از کودک در برابر آن
ضربه مغزی چیست؟
ضربه مغزی نوعی آسیب مغزی است که در اثر شتاب ناگهانی مغز ایجاد می شود. ضربه مغزی معمولاً در اثر آسیب مستقیم به سر اتفاق می افتد ، اما همچنین می تواند در نتیجه هر ضربه به گردن ایجاد شود. ، صورت یا بدن که باعث چرخش سر و مغز با شدت زیادی می شود.
مشهورترین موارد ضربه مغزی معمولاً برای ورزشکاران اتفاق می افتد اما این مورد ممکن است برای بسیاری از جمله کودکان اتفاق بیفتد.تحقیقات نشان داده است که سالانه میلیون ها کودک در معرض ضربه مغزی قرار می گیرند اما بیشتر آنها پس از چندین هفته کاملا بهبود می یابند.
علائم ضربه مغزی در کودکان
کودک ممکن است دچار آسیب دیدگی شدید یا ضربه به سرش شود ، اما اکثر کودکان یا نوجوانان در صورت بروز هرگونه مشکلی معمولاً به والدین خود نمی گویند ، بنابراین والدین باید به ظهور هر یک از علائم ضربه مغزی در کودکان توجه کنند ، از جمله به شرح زیر:
علائم رایج
- حرکت به روشی غیر عادی
- به سوالات به آرامی پاسخ دهید
- از دست دادن هوشیاری برای یک لحظه
- تغییر در رفتار و خلق و خوی
- ناتوانی در یادآوری وقایع قبل یا بعد از آسیب
- سردرد یا احساس فشار در سر
- حالت تهوع
- استفراغ
- مشکلات تعادل
- تاری دید
- تغییر در عادات خوابیدن
- گیجی و عدم توانایی در تمرکز
بیشتر علائم ذکر شده معمولاً بلافاصله پس از آسیب دیده می شوند ، اما در بعضی موارد ممکن است تا چند روز پس از آسیب دیده نشوند.
علائم جدی تر
در صورت بروز هر یک از علائم ذکر شده در زیر ، شما باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید یا به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید.
- سردردی که بدتر می شود یا اصلاً برطرف نمی شود
- احساس ضعف یا بی حسی
- حالت تهوع و استفراغ به طور مکرر
- لکنت زبان
- خوابالو بودن کودک برای مدت طولانی
- بزرگی یا افزایش اندازه مردمک یک چشم
- قرار گرفتن در معرض تشنج
- عدم توانایی در تشخیص مکان ها یا افراد
- افزایش گیجی یا تحریک پذیری
- رفتار غیرمعمول
- از دست دادن هوشیاری طولانی مدت
علائم ضربه مغزی در نوزادان
نوزادان در صورت وجود مشکلی نمی توانند به مادر یا پدر بگویند ، بنابراین در صورت سوءظن به ضربه مغزی ، علاوه بر علائم ذکر شده در بالا ، مادر یا پدر باید به ظهور علائم زیر در نوزاد توجه کنند. :
- ناتوانی یا عدم تمایل به شیردهی یا غذا خوردن
- گریه مداوم ، ناتوانی در آرام کردن نوزاد
- از دست دادن هر گونه علاقه به اسباب بازی های مورد علاقه خود
- از دست دادن هر گونه توانایی تازه آموخته شده
در صورت بازی کودک و آسیب یا ضربه به سر ، مراحل زیر باید انجام شود:
بلافاصله بازی را متوقف کنید و کودک را مشاهده کنید.
در صورت تأیید نشدن ضربه مغزی ، همچنین ترجیح داده شود کودک از بازی جلوگیری کرده و به فعالیتی که باعث آسیب شده است برگردد.
در هر زمان ، چه بلافاصله بعد از عفونت یا بعد از چند ساعت یا حتی چند روز ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
ضربه مغزی در کودکان چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک متخصص اطفال شرح دقیق آنچه را که برای کودک اتفاق افتاده است ، علاوه بر سابقه پزشکی کودک ، بدست خواهد آورد و همچنین در مورد احتمال اینکه کودک چندین ضربه به مغز یا بدن او وارد کرده باشد ، خواه از هوش رفته باشد و چه موقع به هوش بیاید ، از وی سال خواهد کرد. آگاهی دوباره.
سوالات دیگر ممکن است به این موضوع بپردازند که آیا شما سابقه ADHD دارید و یا هر گونه مشکلی در یادگیری ، خواب یا روحیه دارید. همه این اطلاعات به او کمک می کند تا یک برنامه درمانی مناسب برای وضعیت کودک تدوین کند.
معمولاً کودک نیازی به انجام هرگونه آزمایش تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا MRI سر نخواهد داشت ، اما این معمولاً به شرایط کودک بستگی دارد ، اما پزشک سعی می کند تا آنجا که ممکن است کودک را در معرض تابش ناشی از این آزمایشات قرار ندهد.
برای والدین مهم است که بدانند ضربه مغزی به معنای وجود مشکل در نحوه کار مغز است و به این معنی نیست که به ساختار مغز آسیب وارد شده است و این بدان معنی است که کودک می تواند آزمایشات تصویربرداری را انجام دهد و نتیجه طبیعی خواهد بود ، اما او هنوز هم علائم ضربه مغزی را تجربه می کند ، بنابراین خوب توجه کنید.
درمان ضربه مغزی در کودکان
نحوه بهبود ضربه مغزی از یک کودک به کودک دیگر متفاوت است ، بنابراین لازم است والدین تعادل مناسب را برای افزایش اثربخشی درمان پیدا کنند.
- فعالیت های بدنی را کاهش دهید.
- کودک باید یک یا دو روز بعد از آسیب دیدگی استراحت کند و می تواند فعالیت های ساکت را انجام دهد مانند نقاشی
- از تماشای تلویزیون ، بازی های الکترونیکی یا استفاده از تلفن همراه اجتناب کرده یا از آنها بکاهید.
- در مورد نوجوانان از رانندگی خودداری کنید.
- از انواع ورزش ها و فعالیت هایی که می تواند منجر به آسیب دیدگی بیشتر در سر شود خودداری کنید.
- به کودک کمک کنید خواب کافی داشته باشد.
- به خصوص قبل از خواب از گوش دادن به هر موسیقی با صدای بلند خودداری کنید.
- از نوشیدن هر نوع نوشیدنی کافئین دار خودداری کنید.
- در طول روز چرت بزنید ، هر چند بار که لازم باشد.
- برای درمان سردرد در روزهای اول می توان به کودک استامینوفن یا ایبوپروفن داد اما ابتدا باید تأیید پزشک گرفته شود.
چگونه مدرسه می تواند به برنامه درمانی کمک کند؟
شما می توانید در مورد وضعیت کودک با مدیریت مدرسه صحبت کنید ، و در اینجا چند روش برای کمک به مدرسه در مسیر درمان وجود دارد:
- برخی از تعطیلات را در طول کلاس یا بین کلاس برای کودک فراهم کنید.
- به کودک یک روز کوتاه مدرسه بدهید.
- دادن زمان بیشتر برای انجام وظایف مورد نیاز.
- آزمایشات را برای کودک مبتلا به تأخیر بیندازید.
- اگر کودک به سر و صدا حساسیت دارد ، یک منطقه آرام ایجاد کنید.
پس از شدت یافتن علائم ، می توان به برخی از فعالیت ها بازگشت ، اما به تدریج ، کودک را تحت نظر گرفت و پس از ناپدید شدن کامل آنها ، او می تواند به طور عادی به فعالیت خود برگردد ، اما در مورد ورزش ، شما نباید به آنها برگردید مگر اینکه پس از مشورت با پزشک برای اجازه این کار
زمان بهبودی از ضربه مغزی در کودکان
طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، بیشتر کودکان پس از ضربه مغزی ظرف دو هفته پس از آسیب احساس بهتری پیدا می کنند ، اما مواردی وجود دارد که علائم ضربه مغزی در کودکان ممکن است چندین ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد.
طبق نتایج برخی مطالعات ، حدود یک چهارم کودکان همچنان یک ماه پس از آسیب دیدگی از سردرد رنج می برند و حدود یک پنجم آنها از خستگی رنج می برند و بقیه در مقایسه با قبل از آسیب دیدگی مشکل دارند.
شایان ذکر است که متأسفانه برخی از کودکان می توانند از آنچه به عنوان سندرم پس از ضربه مغزی شناخته می شود رنج ببرند ، و این باعث طولانی شدن علائم می شود ، و این اتفاق می افتد به ویژه در کودکانی که بیش از یک بار دچار کوک شده اند.
چگونه می توان از ضربه مغزی در کودکان جلوگیری کرد؟
خطر ابتلا به ضربه مغزی اگر قبلاً در معرض آن قرار گرفته باشید افزایش می یابد ، زیرا شواهد علمی نشان می دهد که دوره های مکرر ضربه مغزی می تواند باعث آسیب دائمی مغز شود ، حتی در صورت بروز آسیب دیدگی در زمان های مختلف جدا از یکدیگر ، بنابراین بسیار مهم است که بدانید چگونه می توانید از آن جلوگیری کنید ضربه مغزی برای کودکان ، در اینجا برجسته ترین روش ها برای دستیابی به این موارد وجود دارد:
- اطمینان حاصل کنید که کودک هنگام تمرین هر ورزشی که نیاز به تماس دارد یا او را در برابر آسیب های سر مانند کلاه ایمنی آسیب پذیر می کند ، از تجهیزات محافظتی استفاده می کند
- در مورد نوزادان ، خانه باید مستحکم شود ، مکانهایی که کودک می تواند به سرش ضربه بزند ، و یک فضای امن برای بازی و حرکت آزادانه و بدون هیچ مانعی
- نصب صندلی کودک مناسب در مورد اتومبیل اطمینان حاصل کنید که کودک دچار صدمه به سر شده یا علائمی را که متوجه نشده اید ، به او نیاز دهید تا به او بگوید