تربیت کودک

علایم خطر در بارداری که باید جدی بگیرید.

اکثر خانم های باردار مخصوصا بانوانی که برای بار اول این حس را تجربه می کنند آگاهی کامل از شرایط این دوره ندارند و همین علت در بعضی مواقع باعث به خطر افتادن جان خود فرد یا جنینش می شود. برای آشنایی با علایم خطر در بارداری با ما همراه شوید.

علایم خطر در بارداری

داشتن درد در قسمت میانه شکم

درد میانی و یا بالای شکم که بدون تهوع و استفراغ ایجاد شده باشد می تواند بخاطر سو هاضمه شدید, سوزش های سر دل, اختلالات در عملکرد معده و یا حتی مسمومیت غذایی باشد. اما اگر همین علایم را در نیمه دوم بارداری خود داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید چون احتمال دارد دچار پره اکلامپسی که یک بیمار جدی و خطرناک است شده باشید.

داشتن درد در ناحیه پایین شکم

درد در پایین شکم می تواند بخاطر کشیدگی عضلات و ماهیچه ها باشد اما حتما بررسی کنید و مطمئن شوید چون در غیر این صورت یکی از علایم خطر در بارداری به علل زیر است: حاملگی در خارج از رحم, سقط جنین, خونریزی و شکسته شدن فیبرید, زایمان زودتر از موعود, جدا شدن زودرس جفت از جنین.
تب: اگر نه سرما خورده اید و نه دچار آنفولانزا هستید در صورت داشتن تب بالای ۳۷/۵ درجه  حتما به پزشک مراجعه کنید. و در صورتی که در تب بالای ۳۹ درجه هستید همان لحظه به درمانگاه بروید چون ماندن در این تب می تواند به جنین آسیب برساند.

تاری دید و اشکال نورانی جلوی چشم

دوبینی, تاری دردید, کم شدن بینایی, دیدن نقطه های نورانی جلو چشم در نیمه دوم بارداری چون ممکن است از علایم پره اکلامپسی باشد حتما نزد دکتر بروید.

ورم دست و پا

ورم دست و پا در ماه های آخر حاملگی امری طبیعی است. اما اگر یکدفعه ای دچار این حالت شدید و این اتفاق با سردرد و مشکلات بینایی همراه باشد می تواند از نشانه های پره اکلامپسی باشد، و باید احساس خطر کنید.
سردرد های مزمن: سردردهای شدید بیش از دو ساعت  همراه با اختلال در بینایی و ورم در حالی که در سه ماهه دوم بارداری باشید از علایم پره اکلامپسی است که یکی از علایم خطر در بارداری میباشد.

خونریزی از واژن

لکه بینی و خونریزی خیلی خفیف که دردی هم ندارد در اویل بارداری به علت قوی بودن هورمون های کنترل کننده سیکل پریودی که منجر به خونریزی می شوند مرسوم است که این لکه ها روشن و کم هستند. اما اگر خونریزی تیره و همراه با دردهای شدید در شکم باشد احتمال حاملگی خارج از رحم وجود دارد. اگر خونریزی زیاد و با درد کمر و شکم همراه باشد از نشانه های سقط است. داشتن جفت سر راهی که در هفته بیستم بارداری در سونوگرافی مشخص می شود با شروع خونریزی های یکدفعه ای و بدون درد همراه است. دفع خون سیاه رنگ و تیره با لخته می تواند بخاطر جدا شدن زود هنگام جفت از دیواره رحم باشد.خونریزی های شدید قبل از هفته ۳۷ ام علامت زایمان زود رس است.

نشت کردن مایعات از واژن

اگر قبل از رسیدن به هفته ۳۷ بارداری، دچار خیسی از واژن شدید و این اتفاق شدت داشت از علایم پارگی کیسه آب و زایمان زود هنگام است.  همین موضوع بعد از هفته ۳۷ ام نشانه آمادگی برای زایمان می باشد.
یکباره و شدید احساس تشنگی کردن: اگر همراه با این تشنگی ادرارتان رنگش تیره باشد نشانه کم آبی بدن و اگر در این حالت ادرارتان بیش از اندازه باشد می تواند از علایم دیابت باشد.

حس سوزش هنگام دفع ادرار

سوزش و درد داشتن موقع ادرار, دیدن خون در ادرار, بوی بد ادرار, کدری ادرار, بالا رفتن دمای بدن, تب و لرز, درد در ناحیه لگنی, قسمت پایین شکم و قسمت پایین کمر و در در پهلو از نشانه های عفونت مجاری ادراری است که از علائم خطر در بارداری محسوب می شود.

خارش

خارش بدن در بارداری یکی از علایم این دوران است که اغلب آزار دهنده می باشد اما خطر جدی و مهمی برای مادر و جنین محسوب نمی شود، این مشکل معمولا به دلیل کشیده شدن و خشکی پوست ایجاد می شود، حال در صورت بروز خارش در بارداری و در صورتی که شدت آن بیشتر از حد طبیعی است، لازم است با پزشک تان صحبت کنید، زیرا امکان دارد انجام آزمایش های ویژه ای برای جلوگیری از کلستاز بارداری که یک نوع اختلال کبدی بوده و منجر به بروز مشکلات جدی همچون زایمان زودرس و مرده زایی جنین می شود، لازم باشد.

درد و انقباضات رحم

برخی از مادران باردار بعد از هفته ۳۷ ام حاملگی خود، انقباضاتی در شکم و رحم خود احساس می کنند که نامنظم و بدون درد می باشند و اغلب در سه ماهه سوم بیشتر احساس می شود، حال این انقباضات به نشانه آماده سازی بدن برای زایمان بوده و معمولا به دلیل کم آبی بدن بروز پیدا کرده و نگران کننده نیستند.

در هنگام زایمان انقباضات واقعی قوی تر بوده و دارای دوام بیشتر و ریتمیک می باشند، بنابراین در صورتی که انقباضات رحمی که پیش از هفته ۳۷ ام بارداری احساس کنید و این انقباضات بیش از ۴ بار در ساعت تکرار شوند به طوری که استراحت و خوردن خواب کافی نیز این مشکل را برطرف نکند، به منظور جلوگیری از زایمان زودرس حتما باید به بیمارستان مراجعه کنید.

کم شدن حرکات جنین

معمولا بعد از هفته ۱۷ یا ۱۸ بارداری، حرکات جنین قابل تشخیص است و مادر باردار در هفته ۲۴ ام بارداری به خوبی احساس خواهد کرد که جنین وی در طول روز ساکت بوده و در شب فعال می باشد.
برای احساس کردن حرکات جنین و لگد زدن کودک تان می توانید در روز ۵ دقیقه دراز بکشید و تعداد حرکات جنین درون شکم تان را به ذهن بسپارید و یا این تعداد را در جایی علامت بزنید، حال اگر این حرکات جنین منظم باشد، همه چیز عادی بوده و جنین شما مشکلی ندارد.

اما در صورتی که در الگو های لگد زدن جنین داخل رحم خود تغییراتی ملاحظه کردید، می توانید از طریق مصرف خوراکی شیرین یا یک لیوان آب یخ یا آب پرتقال این حرکات را بسنجید، زیرا افت قند خون و یا تغییرات دمایی بدن موجب کاهش حرکات جنین خواهد شد، حال در صورت کم بودن تعداد ضربات در حدود نیم ساعت، علامت جدی خطر بارداری و احتمال عدم سلامت جنین بوده و می توانید از طریق معاینه پزشک از سلامت خود و جنین مطمئن و آسوده خاطر شوید.
در صورت مشاهده هر کدام از علایم گفته شده در متن بالا فورا نشانه هایتان را با پزشکتان در میان بگذارید و در پی حل آن با کمک دکتر مورد نظر برآیید.
منبع : آرگا

برچسب :بارداری

4.3/5 - (7 امتیاز)

دکتر اکسیر

من یک پزشک هستم. پزشک علاقه مند به تحقیقات و توسعه علم. دکتر اکسیر شما را برای ارائه مقالات بیشتر دعوت می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا