قرص فاموتیدین را چه موقع مصرف کنیم؟
قرص فاموتیدین
امروز میخوام در رابطه با قرصی صحبت کنم که احتمالا وقتی با مشکلات و درد معده به پزشک مراجعه کردید براتون تجویز کردند و این قرص چیزی نیست جز فاموتیدین .
فاموتیدین یک داروی مسدود کننده هیستامین ۲ هست که کار آن کاهش میزان اسید تولید شده در معده است و برای درمان و پیش گیری از زخم معده و روده استفاده میشه و همینطور در بیماری هایی مثل سندرم زولینگر الیسون که در آن اسید معده بیش از حد تولید می شود استفاده می شود.
فاموتیدین همچنین در بیماری رفلاکس معده به مری یا همان GERD که اسید از معده به مری بر می گردد و باعث سوزش سر دل می شود کاربرد دارد .
قبل از استفاده از این دارو لازم هست به چندین نکته توجه کنید و این موارد رو به اطلاع پزشکتون برسونید . اگر به داروی فاموتیدین یا داروهای مشابه فاموتیدین مثل رانیتیدین، سایمتیدین یا نیزاتیدین حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید. اگر سابقه بیماری های کلیوی، کبدی، سرطان معده یا سندرم QT طولانی (در خود یا یکی از اعضای خانواده) که یک اختلال در ریتم قلبی هست داشتید، با پزشک خودتون در رابطه با مصرف این دارو مشورت کنید. همچنین اگر باردار یا شیرده هستید با پزشکتون در رابطه با مصرف این دارو مشورت کنید.
قرص فاموتیدین را چگونه و چه موقع مصرف کنیم ؟
فاموتیدین را دقیقا طبق دستورالعمل روی برچسب یا طبق تجویز پزشک مصرف کنید . فاموتیدین خوراکی به صورت خوراکی مصرف می شود .
قرص فاموتیدین را قبل از غذا بخوریم یا بعد از غذا ؟
میتوانید این دارو را با یا بدون غذا مصرف کنید. این دارو به شکل تزریقی هم ممکن است وجود داشته باشد که توسط پزشک تجویز میشود .
در صورت فراموشی مصرف یک نوبت فاموتیدین چه کار کنیم ؟
اگر یک نوبت از مصرف این قرص را فراموش کردید ، در اسرع وقت دارو را مصرف کنید . اما اگر تقریبا زمان نوبت دوز بعدی رسید، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و دو دوز را در یک زمان مصرف نکنید .
اکثر زخم ها در عرض ۴ هفته پس از درمان بهبود پیدا می کنند ولی ممکن است تا ۸ هفته هم درمان شما طول بکشد . به استفاده از دارو طبق دستور پزشک ادامه دهید . اگر با مصرف دارو بهبود نیافتید یا در حین استفاده از دارو علائم شما بدتر شد با پزشک خود مشورت کنید.
فاموتیدین ممکن است تنها بخشی از یک برنامه درمانی کامل که شامل تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی می شود، باشد. بنابراین به توصیه های غذایی پزشک یا متخصص تغذیه خود عمل کنید تا درمان کاملی را تجربه کنید.
از نوشیدن الکل خودداری کنید چون خطر آسیب به معده شما را افزایش می دهد. از مصرف سایر دارو هایی که اسید معده را کاهش می دهند خودداری کنید، مگر این که پزشک به شما گفته باشد.
اگر مصرف بیش از حد و overdose داروی فاموتیدین برای شما اتفاق افتاد باید چه کار کنید؟
باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید و یا با شماره های اورژانس مانند ۱۱۵ تماس بگیرید.
عوارض قرص فاموتیدین:
عوارض جانبی شایع فاموتیدین که ممکن است دیده شود:
- سردرد
- سرگیجه
- یبوست
- اسهال
در صورتی که هرگونه علائمی از واکنش آلرژیک مثل کهیر و تنفس دشوار و تورم صورت و لب ها و زبان و گلو داشتید باید کمک اورژانسی پزشکی دریافت کنید.
اگر موارد زیر برای شما به وجود آمد مصرف این دارو را متوقف کنید و در صورت داشتن هر کدام فورا با پزشک در ارتباط باشید: گیجی
- توهم
- بی قراری
- کمبود انرژی
- تشنج
- ضربان قلب تند
- سرگیجه ناگهانی
- درد
- حساسیت
- ضعف عضلانی غیر قابل توضیح به خصوص اگر با تب و ادرار تیره رنگ و خستگی غیر عادی همراه باشد.
برخی از عوارض جانبی این دارو ممکن است در افراد مسن و یا افرادی که دارای بیماری کلیوی شدید هستند بیشتر باشد.
در صورتی که هر کدام از عوارض این دارو را مشاهده کردید با پزشک خود در ارتباط باشید.
چه داروهایی با فاموتیدین تداخل دارند ؟
فاموتیدین خوراکی می تواند جذب بعضی از داروهای خوراکی را برای بدن شما کاهش دهد به همین علت در رابطه با داروهایی که مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید.
بعضی از این دارو ها عبارتند از:
- داساتینیب
- دلاویردین
- فوزامپرناویر
- تیزانیدین و …