آیا لیزر موهای زائد خطرناک است؟
آیا لیزر موهای زائد خطرناک است؟
امروزه یکی از پرکاربد نرین روش های رفع موهای زائد بدن استفاده از دستگاه لیزر در کلینیک های زیبایی می باشد. از آنجایی که این روش مزایای زیادی نسبت به روش های سنتی داشته و تا حد بسیار زیادی از رویش مجدد موها جلوگیری میکند، این پرسش مطرح می گردد که آیا لیزر موهای زائد برای بدن مضر نیست؟ آیا خطراتی برای افراد چه در حین انجام آن و چه در طولانی مدت بوجود نمی آورد؟ در این مطلب تلاش شده تا تمامی عوارض و خطرات احتمالی لیزر موهای زائد را بررسی نمائیم.
آیا لیزر موهای زائد باعث ایجاد سرطان پوست می شود؟
بطور قطع اینگونه نیست چرا که علارغم انرژی قدرتمند لیزر، پرتو ها و طول موج آنها بگونه ای طراحی شده که از سطح پوست عبور کرده و به ریشه مو برسد. از آن به بعد نفوذ اشعه منوقف شده و بیشتر از آن به عمق نفوذ نمیکند. در ضمن این کا معمولا با سرعت بالا و فقط برای چند لحظه روی پوست انجام می شود و تا کنون در هیچ مطالعه ای، سرطان زا بودن لیزر موهای زائد ثابت نشده و نشانه ای از آن در افرادی که در چند دهه پیش تا کنون از این دستگاه ها استفاده کرده اند مشاهده نشده است. اگر چه استفاده زیاد و یا نگه داشتن زیاد لیزر در نقطه ای از بدن می تواند باعث سوختگی و تغییر رنگ آن ناحیه شود اما این مسئله مربوط به استفاده صحیح و مطابق دستورالعمل های پزشکی بوده و ربطی به سرطان زا بودن لیزر ندارد.
آیا لیزر موهای زائد باعث ناباروری در بانوان می شود؟
از دیگر شایعات متداول در باره لیزر این است که استفاده از آن ممکن است باعث نازایی یا نا باروری در خانم ها شود. با یک جستجوی کوچک در فضای اینترنت و خواندن چند مقاله متوجه خواهید شد که هیچ مدرک یا نتیج تحقیقی در تائید این گفته وجود ندارد و اشعه لیزی که به سختی تا فقط چند میلیمتر به پوست نفوذ کرده چطور می تواند به تخمک های بارداری برسد و یا بخواهد به آنها آسیبی وارد کند. از این رو می توان در پاسخ به این پرسش گفت که خیر، لیزر تاثیر مخربی در بارداری افراد نداشته و از این لحاظ ایمن است اما توصیه متخصصان این است که در زمان بارداری و حاملگی از انجام لیزر برای رفع موهای زائد خوداری کنید.
آیا استفاده از لیزر خطر تغییر رنگ پوست را دارد؟
بطور ذاتی دستگاه های لیزر به گونه ای طراحی شده اند تا هیچ کاری به پوست شما نداشته و ریشه موها را هدف قرار دهند. به عبارتی از سطح نیه شفاف و روشن پوست عبور کرده و به نقاط تیره که همان فولیکول موها یا کیسه هایی که در آن موها تغذیه کرده و رشد میکنند برسد. از این رو می توان گفت که لیزر تفییری در رنگ پوست شما ایجاد نخواهد کرد. اما نکته این است که پوست های تیره یا بخش هایی از سطح بدن که بگونه ای مثل تاتو تیره گی زیادی دارند، به دلیل تیره بودن جاذب نور لیزر بوده و ممکن است در این نواحی گرمای بیشتری حس شود و گاها در برخی موارد تغییر رنگ لکه ای به دلیل از بین رفتن رنگ دانه های پوستی مشاهده شده. از این رو برای جلوگیری از این اتفاق، افرادی که پوست تیره دارند می بایست از دستگاه لیزری که برای این منظور طراحی و متناسب پوست های تیره است استفاده کنند که این تشخیص می بایست در کلینیک زیبایی و توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود. پس می توان اینگونه گفت که بطور عمومی و کلی لیزر باعث تغییر رنگ پوست نمی شود و فقط استفاده اشتباه از دستگاه و یا انتخاب دستگاه غلط برای افراد با پوست تیره ممکن است تغییر رنگ لکه را به همراه داشته باشد که درمان آن ممکن است چند ماه بطول بیانجامد.
آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟
در هنگام انجام لیزر حس کمی گرما منطقی است چرا که فولیکول های مو در حال سوختن در زیر پوست شما هستند. اما گرمای آن به حد نیست که بخواهد فرد را اذیت کند یا دچار سوختگی کند. معمولا در یک کلینیک زیبایی یا از ژل های بی حس کننده برای کاهش درد و یا دستگاه های مجهز به خنک کننده بر سر هندپیس دستگاه وجود دارد که باعث کاهش حس درد یا گرمای حاصل از لیزر موهای زائد می گردد. البته همین درد جزئی نیز بسته به نوع و مارک دستگاه کمی متفاوت بوده و معمولا دستگاه هایی که از تکنولوژی الکساندریت استفاده می کنند مانند دستگاه کندلا معمولا درد بیشتری داشته اما دستگاه های دایودی کمتر این حس را بوجود می آورند.
استفاده از لیزر موهای زائد بدن با دیگر روش های سلامت و جوانسازی پوست خطرناک است؟
در این مورد باید گفت بله، استفاده همزمان از لیزر موهای زائد و دیگر روش های درمانی برای جوانسازی پوست می تواند خطرناک و باعث آسیب گردد. دلیل این امر این است که اگر شما درمانی روی پوست خود انجام می دهید مثل میکرونیدلینگ، هایفوتراپی یا تزریق ژل، این درمان ها باعث حساس شدن پوست و نیاز آن به استراحت برای بازیابی حالت نرمال خود را داشته و اگر در این هنگام فعالیت دیگری مثل لیزر موهای زائد بر روی پوست خود انجام دهید ممکن است باعث ایجاد حساسیت، التهاب و کبودی آن شده و یا حداقل از بین بردن تاثیر یکی از دو درمانی که همزمان یا با فاصله کوتاهی روی پوست خود انجام می دهید بشود. از این رو پیشنهاد می شود حداقل 3 تا 5 هفته قبل یا بعد از انجام لیزر، در مان دیگری روی پوست خود انجام نداده و حتما پزشک خود را در باره این موضوع مطلع کنید تا بهترین پیشنهاد یا زمان مناسب برای انجام آن کار را برای شما در نظر بگیرد، بگونه ای که خطری برای پوست شما نداشته باشد.