اهمیت انتخاب جراح پلک و مراقبت های بعد از جراحی
درباره جراحی پلک
به طور کلی با افزایش سن ، عضلات سست می شوند و پوست قابلیت کشسانی خود را از دست می دهد ؛ بروز این اتفاق در پلک ها ، منجر به پیدایش چین خوردن پلک فوقانی و ایجاد چین و چروک های عمیق در پلک پایین می شود.
گاهی اوقات افتادگی پوست پلک فوقانی ، به قدری زیاد است که پلک بالایی تا حد زیادی روی مژه ها را پوشانده و دید چشم را محدود می کند.
بلفاروپلاستی
عملی برای اصلاح ایرادات ظاهری پلک ها می باشد ؛ با انجام جراحی پلک فوقانی و کاهش افتادگی پلک ناشی از وجود پوست اضافی در پلک های بالا ، می توان علاوه بر بهبود حالت پلک فوقانی ؛ میدان دید مختل شده که در برخی موارد در پی افتادگی شدید پلک رخ می دهد را نیز مرتفع نموده و بدین ترتیب چهره را جوان تر کرد.
در خصوص جراحی پلک تحتانی ، نیز باید اشاره داشت که با جراحی پلک پایین و رفع پف زیر چشم ؛ می توان فرم مطلوب و بهینه تری به پلک های پایین بخشید.
به جرأت می توان گفت بعد از جراحی بینی ، جراحی پلک یکی از پرطرفدارترین و شایع ترین اعمال زیبایی در راستای جوانسازی چهره است که دستاورد آن چشم هایی جذاب تر و شاداب تر می باشد.
اهمیت انتخاب جراح پلک
لازم به ذکر است میزان برداشت پوست اضافی از پلک ها ، مقوله ای بسیار حائز اهمیت می باشد ؛ زیرا در صورت حذف بیش از حد پوست از پشت و اطراف پلک ها ، امکان بروز اختلال در بسته شدن طبیعی پلک ها و عوارضی از این قبیل وجود خواهد داشت.
لذا افراد باید در انتخاب جراح پلک ، نهایت دقت خود را بکار گرفته و نسبت به این مسئله مهم ، بی توجه نباشند ؛ چرا که قاعدتا انتخاب بهترین جراح پلک به میزان قابل توجهی از احتمال بروز عوارض ناشی از این عمل جراحی کاسته و امکان حصول نتایج بهینه از عمل را محقق می نماید.
اقدامات قبل از جراحی پلک
درباره این که چرا می خواهید جراحی کنید و آن چه که از این جراحی می خواهید ؛ با پزشک معالج خود صحبت می کنید.
جراح ؛ درباره سوابق پزشکی شما از جمله نارسایی در عملکرد تیروئید ، فشار خون ، دیابت یا بیماری چشم ( مانند شبکیه جدا شده یا آب سیاه ) خواهد پرسید.
همچنین جراح ، صورت و پوست شما را معاینه می کند و ممکن است برای پرونده پزشکی شما چند عکس تهیه کند.
اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید ، ممکن است جراح پیشنهاد کند ؛ انجام این عمل را به تأخیر بیاندازید.
جراحی پلک چگونه انجام می شود ؟
جراحی زیبایی پلک را می توان تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی ( فقط در بیمارستان ) انجام داد.
جراح برای شروع این جراحی ، معمولا برش را در خطوط طبیعی پلک بالا و زیر مژه های پلک پایین ایجاد می کند. این بریدگی ها ، کمی در خطوط خنده بوده و تا گوشه چشم ادامه می یابند.
لازم به ذکر است که چربی زائد ، پوست اضافی و افتادگی عضله از طریق این برش ها برداشته می شود.
مراقبت های بعد از جراحی پلک
زمان بهبودی پلک پایین ، معمولا 10تا 14روز طول می کشد ، البته بازگشت به محل کار بستگی به نوع فعالیت شما دارد ؛ طبیعتا در صورتی که کار شما نیازمند فعالیت زیاد باشد ، نسبت به افرادی که شغل آن ها مستلزم فعالیت سنگین نیست ؛ باید دیرتر به محل کار خود بازگردید.
- تا مدتی بعد از جراحی پلک در هنگام خواب، از چند بالش استفاده کنید و سر خود را بالا نگه دارید تا تورم سریع تر کاهش یابد.
- از عینک آفتابی تیره؛ برای حفاظت چشم در برابر تابش شدید آفتاب ، باد ، گرد و غبار یا خاک استفاده کنید.
- از لنزهای تماسی، شنا، انجام هر کاری که باعث تعریق شود و نیز استعمال سیگار، محصولات حاوی تنباکو و نیکوتین خودداری کنید.
- غذاهای شور، می توانند به احتباس مایعات و تورم کمک کنند؛ بنابراین در هفت تا ده روز اول، مصرف نمک را کاهش دهید.
- به منظور جلوگیری از یبوست ، مقدار زیادی سبزیجات تازه و میوه های خشک بخورید.
- چند روز اول پس از جراحی پلک ، مایعات زیادی به شکل آب و آب میوه های تازه بنوشید.
- چشمان خود را در روزهای اول بعد از عمل ، نمالید و تحت فشار قرار ندهید.
- طی روزهای ابتدایی پس از عمل از مطالعه، تماشای تلویزیون و نگاه کردن به صفحه نمایش کامپیوتر خودداری کنید.
بلفاروپلاستی به چه کسانی توصیه نمی شود ؟
در صورت ابتلا به برخی از بیماری های مزمن چشم ؛ مانند سندرم خشکی چشم ، برخی بیماری های چشمی ؛ مانند بیماری گریوز که نوعی اختلال خود ایمنی است و به آن بیماری تیروئید چشمی نیز گفته می شود ، افتادگی شدید پلک یا پتوز ؛ به هیچ وجه نباید جراحی پلک انجام شود.