بیماری های بزرگسالان

چرا رباط صلیبی پاره می شود؟

چرا رباط صلیبی پاره می شود؟

دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی اولین شخصی است که در زمان واردشدن آسیب به رباط زانو باید به آن مراجعه شود. اگر می‌خواهید در مورد رباط صلیبی و عوامل و راه‌های درمانی آن بیشتر بدانید می‌توانید تا انتهای مقاله را مطالعه کنید زیرا در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با رباط صلیبی می‌دهیم و به این سوال که چرا رباط صلیبی پاره می‌شود؟ توضیح خواهیم داد.

رباط صلیبی چیست؟

قبل از صحبت در مورد اینکه رباط صلیبی چرا و چگونه پاره می‌شود لازم است تا کمی درباره اینکه این بخش از بدن چیست؟ صحبت کنیم. در محل اتصال ۲ استخوان، طنابی بافتنی از جنس فیبرهای کلاژن که متراکم‌شده و دربرابر کشش مقاوم شده‌اند وجود دارد که با نام رباط صلیبی شناخته می‌شود.

این رباط صلیبی درواقع یکی از مهم‌ترین رباط‌های مفصل زانو است که برای سلامتی این قسمت و افزایش ثبات مفصل، نقشی اساسی را ایفا می‌کند. متاسفانه در صورت واردشدن آسیب به این رباط، فرد آسیب‌دیده درد زیادی را متحمل خواهد شد و حتی ممکن است کار به عمل جراحی نیز کشیده شود.

عوامل موثر در پاره‌شدن رباط صلیبی

رباط صلیبی به خودی خود یا با ضربه‌های جزئی دچار آسیب و پارگی نخواهد شد. در اکثر مواقع، پارگی یا کشیدگی رباط صلیبی درهنگام داشتن فعالیت‌های بدنی شدید اتفاق خواهد افتاد. به همین دلیل اکثرا ورزشکارانی مانند فوتبالیست‌ها در خطر به‌وجود آمدن این آسیب قرار دارند و بیشتر از همه دچار این آسیب می‌شوند. افراد باید دقت داشته باشند که مراجعه به دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی درهنگام آسیب‌دیدگی امری ضروری تلقی می‌شود.

  • عوامل ژنتیکی یکی از موارد مهمی است که در پارگی رباط صلیبی نقش پراهمیتی دارد. برخی از افراد ممکن است به‌دلیل مشکلات ژنتیکی و وراثت، دارای رباط صلیبی حساس و ضعیفی باشند. در این مواقع آسیب‌پذیری فرد در قسمت مفصل زانو نسبت به دیگر افراد بیشتر خواهد بود و با ضربه‌های ضعیف‌تر هم دچار پارگی خواهد شد.
  • عوامل هورمونی از دیگر مواردی هستند که ریسک آسیب رسیدن به رباط صلیبی ACL را در بانوان افزایش می‌دهد. به‌دلیل وجود هورمون‌های جنسی نظیر هورمون استروژن و پروژسترون بر سطح رباط صلیبی زانو، احتمال تاثیرداشتن آنها بر پارگی این رباط زانو در بانوان ورزشکاری که درمعرض این آسیب هستند را بالا می‌برد.
  • عوامل آناتومیک از عوامل دیگر به‌وجود آمدن پارگی در رباط صلیبی هستند. مواردی مانند سستی رباط، هایپراکستنشن زانوها، پرونیشن‌ها و کوچک‌بودن شکاف بین کندیلی ران یا بیشترشدن زاویه‌ کیو (Q) از حالت معمول، از عوامل آناتومیکی هستند که خطر پارگی رباط صلیبی را بالا می‌برند. در کمال تاسف، آسیب‌هایی در زمان پارگی رباط صلیبی با آن همراه هستند که شامل آسیب مینیسک و رباط صلیبی پشتی و کپسول مفصل زانو می‌شوند.
  • فشار و ضربه از عوامل اساسی پاره‌شدن رباط صلیبی هستند. برای مثال در زمان خم‌بودن زانو که رباط به‌صورت شل قرار گرفته است، ضربه خوردن مفصل زانو کاملا خطرناک است و موجب پارگی رباط خواهد شد.
  • علاوه‌بر این، زمان‌هایی که فرد در حال دویدن باشد و به‌یک‌باره بایستد و سرعت خود را کم کند یا بچرخد نیز خطر پارگی رباط صلیبی وجود دارد. خطرات دیگری همچون تصادفات رانندگی یا قرارگرفتن در معرض بلایای طبیعی نیز احتمال پاره‌شدن رباط صلیبی زانو را افزایش می‌دهند.

دریافت نوبت آنلاین  از دکتر پارگی رباط صلیبی :
https://doctoreto.com/doctors/service/acl-injury

انواع کشیدگی رباط صلیبی

کشیدگی رباط صلیبی درپی کشیدگی نوارهای بافت فیبری که در آن وجود دارد اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین کشیدگی‌ها در رباط مچ پا است. کشیدگی رباط صلیبی باتوجه به مقدار کشیدگی و صدمه‌ی واردشده به ۳ درجه تقسیم خواهد شد که در ادامه این درجات را نام برده و توضیح خواهیم داد.

  • کشیدگی درجه یک: در این درجه آسیب واردشده جزئی است و کشیدگی اتفاق‌افتاده موجب کشیدگی رباط و بافت فیبری آن شده است. در این صورت ساختار اصلی رباط صلیبی سالم می‌ماند. درپی این آسیب شاهد التهاب و کوفتگی در قسمت کشیده‌شده خواهیم بود که این اتفاق، ریسک مجدد کشیدگی را در آینده افزایش خواهد داد.
  • کشیدگی درجه ۲: در این درجه، آسیب‌دیدگی نسبت به درجه یک بیشتر است. در زمان کشیدگی رباط از نوع درجه ۲، تعداد بافت‌های آسیب‌دیده بیشتر هستند و تعدادی از الیاف‌های رشته‌ اصلی رباط پاره می‌شود اما باز هم ساختار اصلی آن حفظ خواهد شد. تورم ناحیه‌ آسیب‌دیده و کوفتگی یا ناپایداری در این قسمت در کشیدگی درجه ۲ طبیعی است.
  • کشیدگی درجه ۳: درپی کشیدگی درجه ۳، ساختار اصلی رباط دچار آسیب جدی شده و به طور کامل پاره می‌شود. در این مواقع علائمی همچون درد، خونریزی، ناپایداری، کبودی شدید و نداشتن توان در حرکت‌دادن قسمت دچار آسیب مشاهده می‌شود. فرد آسیب‌دیده صدای تق تق در محل آسیب را به‌طور کامل حس می‌کند و باید به‌سرعت به دکتر رباط صلیبی مراجعه کند.

درمان آسیب رباط صلیبی

در صورت آسیب‌دیدن زانو و با داشتن هرگونه علائمی که ناشی از صدمه‌دیدن باشد باید به دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی مراجعه نمود. دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی به‌طور دقیق قسمت ضرب‌دیده را بررسی خواهد کرد و شدت آسیب وارد‌شده را مشخص می‌کند.

همچنین دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی باتوجه به شدت ضربه و مقدار آسیب واردشده، درمان مناسب برای فرد آسیب‌دیده را مشخص می‌کند. تشخیص دکتر برای برخی از آسیب‌ها که ضعیف‌تر هستند، رفتن به جلسات فیزیوتراپی است اما در مواقعی که آسیب شدیدتر باشد، اول عمل جراحی روی زانو انجام می‌گیرد و پس از آن فیزیوتراپی انجام خواهد شد.

در برخی مواقع، جهت آماده‌سازی قسمت ضرب‌دیده، قبل از عمل چند جلسه فیزیوتراپی لازم است و پس از آن عمل جراحی انجام خواهد شد.

معرفی بهترین دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی

به‌طور کلی رباط صلیبی توان ترمیم و بازسازی خود را ندارد. به همین سبب، جراحی آن باید توسط بهترین دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی صورت بگیرد. جراحی رباط صلیبی به‌دلیل حساس‌بودن درصورتی‌که توسط دکتری غیرحرفه ای جراحی شود ممکن است باعث شود که پای فرد به حالت اولیه‌ خود بازنگردد بنابراین، می‌‌توانید با مراجعه به ساعت دکترتو بهترین پزشکان را پیدا کنید.

وب‌سایت دکترتو بهترین پزشکان در زمینه‌های مختلف در هر شهری را به شما معرفی می‌کند. شما می‌توانید برای دیدن لیست بهترین دکتر های آسیب رباط صلیبی تهران https://doctoreto.com/doctors/service/acl-injury/city/tehran  کلیک کنید.

شما با واردشدن به سایت دکترتو پس از انتخاب دکتر می‌توانید به‌صورت اینترنتی و در کوتاه‌ترین زمان با متخصص مورد نظر خود نوبت ویزیت بگیرید.

جمع‌بندی

باتوجه به توضیحات گفته‌شده فرد آسیب‌دیده باید به‌دنبال یک دکتر آسیب رباط صلیبی قدامی حرفه‌ای باشد تا مشکل را به‌طور جدی و کامل برطرف کند. دقت داشته باشید که پارگی رباط صلیبی امری جدی است و درپی اتفاق‌افتادن این مشکل، حتما باید با یک متخصص حرفه‌ای و باسابقه مشورت کنید.

همچنین همان‌طور که گفته‌شد برای دریافت نوبت از بهترین پزشکان متخصص در این زمینه می‌‌توانید به سایت دکترتو مراجعه کنید و به‌طور آنلاین با پزشک مورد نظر خود نوبت بگیرید.

راضی بودید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا