مجله

نقش تراکم استخوان فک در موفقیت ایمپلنت

داشتن دندان‌های زیبا خواسته هر فردی است. عوامل بسیاری سبب از دست دادن دندان‌ها می‌شوند. به عنوان مثال پیری، کشیدن دندان‌ها، پوسیدگی‌های شدید و… موجب از دست دادن دندان‌ها خواهند شد. از دست دادن دندان‌ها سبب ایجاد مشکل در ظاهر دندان‌ها می‌شود. همچنین می‌تواند روی غذا خوردن و صحبت کردن شما هم تاثیر بگذارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد به دنبال بهترین راه‌حل برای رفع این مشکل هستند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌ها برای داشتن لبخندی زیبا است. عوامل بسیاری سبب موفقیت‌آمیز بودن این روش می‌شوند. یکی از این عوامل تراکم استخوان فک است. در ادامه به نقش تراکم استخوان فک در موفقیت ایمپلنت پرداخته و آن را بررسی می‌کنیم.

تصویر یک ایمپلنت دندانی

 

دلایل محبوبیت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به عنوان یکی از بهترین روش‌های جایگزین برای دندان‌های طبیعی شناخته می‌شود. استفاده از این روش طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. قابل اعتماد بودن ایمپلنت‌های دندانی در مقایسه با سایر روش‌ها سبب محبوبیت این روش شده است. آشنایی با دلایل محبوبیت ایمپلنت دندان سبب می‌شود که انتخاب بهتری داشته باشید.

احتمال موفقیت بالا

ایمپلنت دندان در مقایسه با سایر روش‌های جایگزینی احتمال موفقیت بالاتری دارد. با پیشرفت علم دندان‌پزشکی میزان موفقیت این روش بیشتر شده است. شما می‌توانید روی این روش به عنوان یک روش دائمی برای دندان‌های از دست رفته حساب باز کنید.

بادوام بودن ایمپلنت

از دیگر دلایل محبوبیت استفاده از ایمپلنت میتوان به بادوام بودن آن اشاره کرد. ماندگاری طولانی ایمپلنت‌های دندانی سبب شده است که افرادی که در بزرگسالی دندان‌های خود را از دست داده‌اند، به استفاده از این روش ترغیب شوند. ایمپلنت نسبت به سایر روش‌های جایگزینی دندان مانند بریج و پروتز دندانی دوام بالاتری دارند. اگر از ایمپلنت‌های دندانی مراقبت کرده و از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل جلوگیری کنید، می‌توانید تا چندین دهه از ایمپلنت دندان استفاده نمایید.

ایمپلنت و استخوان فک

 

تضمین سلامت دندان با ایمپلنت های دندانی

از آنجایی که ایمپلنت‌های دندانی یکی از بهترین روش‌ها برای دندان‌های از دست رفته است، با استفاده از این روش می‌توانید تا سال‌ها دندان‌هایی  سالم داشته باشید. ایمپلنت‌های دندانی وظیفه دارند که از استخوان فک به خوبی محافظت کنند. در واقع استفاده از ایمپلنت دندانی بازسازی بافت طبیعی فک را امکان‌پذیر می‌سازد. این روش به کاهش بار دندان‌های باقی‌مانده پرداخته و به بازسازی ساختار استخوان فک بسیار کمک خواهد کرد.

 

اهمیت تراکم استخوان فک در کاشت ایمپلنت

از مهم‌ترین مواردی که در ایمپلنت دندان باید به آن توجه داشت، تراکم استخوان فک است. تراکم این استخوان در موفقیت‌آمیز بودن ایمپلنت نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. در واقع تراکم استخوان با استحکام و دوام استخوان رابطه‌ای مستقیم دارد. اگر استخوان تا حد زیادی پوک باشد، درصد موفقیت استفاده از ایمپلنت دندانی کاهش می‌یابد. ناحیه قدامی فک پایین نسبت به قدامی فک بالا میزان موفقیت بیش‌تری در استفاده از ایمپلنت دندانی دارد. همچنین در ناحیه خلفی پایین احتمال موفقیت کمتر از قدامی پایین است.ماندگاری ایمپلنت به تراکم استخوان بستگی دارد. در هنگام ایمپلنت باید توجه داشت که در نواحی خلفی، تراکم استخوان کم‌تر از نواحی قدامی است. تراکم استخوان به عوامل متعددی وابسته است. به عنوان مثال ویتامین‌ها، هورمون‌ها و  فشار وارده سبب تفاوت در تراکم استخوان خواهند شد. بنابراین با داشتن سبک زندگی سالم، استخوان‌هایی با تراکم بالا خواهید داشت.

 

آیا تحلیل استخوان فک مانعی برای کاشت ایمپلنت است؟

تحلیل استخوان سبب کاهش توده استخوان می‌شود. تراکم استخوان فک برای ایمپلنت یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای استفاده از ایمپلنت دندانی باید به آن توجه کنید. تحلیل استخوان می‌تواند سبب آسیب به فک شود. بنابراین اگر به تحلیل استخوان دچار هستید، برای استفاده از ایمپلنت دندانی باید به دندان‌پزشکی مجرب مراجعه کرده تا بررسی کامل روی فک و دندان‌های شما انجام شود.

ماندگاری ایمپلنت در افرادی که به تحلیل استخوان دچار هستند، با افراد معمولی تفاوتی ندارد. البته در سال‌های گذشته این افراد برای استفاده از این روش با محدودیت روبه‌رو بودند. با پیشرفت علم دندان‌پزشکی استفاده از ایمپلنت دندانی برای افرادی که به تحلیل استخوان فک دچار هستند نیز امکان‌پذیر شده است.

افرادی که به تحلیل استخوان فک دچار هستند، برای موفقیت‌آمیز بودن ایمپلنت دندانی آن‌ها باید اقداماتی انجام گیرد. در مرحله اول باید بازسازی استخوان صورت گیرد. با بازسازی استخوان امکان استفاده از روش ایمپلنت دندانی وجود دارد. اگر به این موضوع توجهی نشود، ایمپلنت دندان پس از گذشت چند سال با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

مراحل ایمپلنت دندان

 

در چه مواردی استفاده از روش ایمپلنت دندانی توصیه نمی ‌شود؟

ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌ها برای درمان دندان‌های ازدست رفته است. البته در برخی شرایط استفاده از این روش به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. از جمله موارد ممنوعیت استفاده از روش ایمپلنت دندانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افرادی که به تازگی به سکته قلبی دچار شده‌اند. این افراد باید پس از گذشت 12_6 ماه پس از مشورت با متخصص قلب از این روش استفاده کنند.
  • معتادین به الکل
  • افراد معتاد به مواد مخدر
  • افراد مبتلا به اختلالات هورمونی
  • بیمار‌های حاد کلیوی
  • افرادی که به تازگی عمل دریچه مصنوعی قلب انجام داده‌اند
  • افراد مبتلا به نرمی استخوان مقاوم به درمان
  • افرادی که دچار دیابت کنترل نشده هستند

 شرایط لازم برای استفاده از روش ایمپلنت دندانی چیست؟

برای اینکه استفاده از روش ایمپلنت دندانی موفقیت‌آمیز باشد، شرایطی لازم است. از جمله این شرایط می‌توان به داشتن لثه‌ها و دندان‌های سالم اشاره کرد. همچنین باید استخوان‌ها برای جوش خوردن ایمپلنت مقاوم باشند. بعضی از افراد تصور می‌کنند که به دلیل از دست دادن استخوان فک باید به انجام ایمپلنت بپردازند. در صورتی که قبل از استفاده از این روش باید استخوان‌ها با روش‌های خاصی بازسازی شوند. همچنین پس از ایمپلنت، مسواک زدن روزانه و استفاده از نخ دندان امری ضروری است. همچنین برای موفقیت‌آمیز بودن استفاده از این روش باید به صورت منظم به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

 

سخن پایانی

ایمپلنت دندان یکی از پرطرفدارترین روش‌ها در سراسر دنیا است. بیش‌تر افراد می‌توانند از این روش برای به دست آوردن دندان‌هایی زیبا استفاده کنند. البته برای استفاده از ایمپلنت های دندانی شرایطی لازم است. به عنوان مثال افرادی که به تحلیل استخوان فک دچار هستند، باید ابتدا به بازسازی استخوان پرداخته و سپس از این روش استفاده کنند. نقش تراکم استخوان فک در موفقیت ایمپلنت قابل چشم‌پوشی نیست. با مراجعه به دندان‌پزشکی مجرب می‌توانید از موفقیت‌آمیز بودن این روش اطمینان لازم را حاصل کنید.

برگرفته از:  سایت تخصصی دکتر عباس گشاده رو، متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت در تهران (tehranimplantteam.com)

راضی بودید؟

دکتر اکسیر

من یک پزشک هستم. پزشک علاقه مند به تحقیقات و توسعه علم. دکتر اکسیر شما را برای ارائه مقالات بیشتر دعوت می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا