تاثیر پرگابالین بر سردردهای میگرنی
تاثیر پرگابالین بر سردردهای میگرنی
میگرن یکی از شدیدترین سردردها بوده که در میان افراد بسیار رایج است. اما این بیماری نیز همانند بسیاری از بیماریها با داروهایی قابل کنترل بوده و شدت درد در پی مصرف آنها تسکین مییابد. پرگابالین یکی از داروهای معروف برای مصرف در کاهش سردردهای میگرنی است. در این مقاله قصد داریم راجع به تاثیر پرگابالین بر سردردهای میگرنی بیشتر صحبت کنیم.
بیماری مشهور و دردناک میگرن
میگرن یک نوع سردرد بسیار دردناک و شایع در جوامع امروزی است. سردردهای ایجاد شده در این بیماری معمولا مانند حالت نبض یا ضربان در بخشی از سر بروز پیدا میکنند. علاوه بر سردردهایی با حالت ضربان شدید، در این بیماری حساسیت به نور و بو و همچنین صدا نیز مشاهده میشود. بسیاری از بیماران هنگام شروع سردردهای میگرنی با اختلال بینایی نیز مواجه شده و حالت تهوع دارند.
داروهایی که برای درمان میگرن استفاده میشوند در دودسته قرار میگیرند که این دودسته شامل موارد زیر هستند:
- ترکیباتی که برای درمان حالت حاد بیماری و تقلیل درد و علائم دیگر در حین سردرد مصرف میشوند.
- ترکیباتی که جنبه درمان پیشگیرانه داشته و برای کاهش شدت درد استفاده میشوند.
معرفی پرگابالین
این دارو با نام تجاری لیریکا شناخته شده بوده و یکی از محصولات تاثیرگذار در کاهش دردهای میگرنی است. پرگابالین برای درمان بیماری صرع نیز موثر واقع شده و برای رفع علائم صرع پارشیال نیز مصرف میشود. این ترکیب میتواند جریان الکتریکی که در سلولهای مغزی به شکل غیرطبیعی جریان یافته را کاهش دهد. بدین ترتیب علائم بیمار تخفیف پیدا میکند. به بیانی دیگر این داروی میتواند اعصاب بیشفعال شده در سر را آرام کرده و بدین ترتیب درد فرد را تسکین دهد.
اگر بخواهیم به شکل تخصصیتر این موضوع را بیان کنیم، باید به تاثیر این داروی روی کانالهای کلسیمی اشاره داشته باشیم. این داروی میتواند به کانالهای کلسیمی که در سیستم عصبی مرکزی وجود دارند، باند شود. بدین ترتیب، پرگابالین آزادسازی ناقلهای عصبی که وظیفه انتقال حس درد را به مغز دارند را مهار میسازد. این عمل منجر به کاهش درد و تشنج در بیماران شده و علائم بیماریهایی چون صرع و میگرن را کاهش میدهد.
این دارو نیمه عمری حدودا 6 ساعته داشته و از طریق دفع ادراری از بدن خارج میشود.
توجه داشته باشید که قطع آن به طور ناگهانی میتواند به بیمار آسیب جدی بزند. بنابراین برای قطع درمان آن باید حتما زیر نظر پزشک این کار را انجام داد. معمولا قطع درمان با این دارو به زمان حدودا 1 هفتهای احتیاج خواهد داشت.
کلام آخر
پرگابالین به عنوان یک داروی ضد صرع در دنیای پزشکی بسیار شناخته شده است. اما این محصول میتواند سردردهای ناشی از میگرن را نیز درمان کند. مکانیسم عمل کلی آن بهگونهای است که باعث تقلیل فعالیت اعصاب تحریک شده در مغز میشود. دانشمندان معتقدند به دلیل وجود مسیر عصبی مشترک تحریک شده در بیماری میگرن و صرع در مغز، اثر این دارو میتواند در جهت کاهش علائم هر دو نوع بیماری موثر باشد. در این نوشتار نگاهی کوتاه به اثر این دارو داشتیم.