بهترین شنوایی سنجی در مرکز تهران با قیمت مناسب کجاست؟
شنوایی، رکن اساسی در فعالیت های اجتماعی ما محسوب میشود و بـدون آن ما در موقعیت هـای مختلف با مشکـل مواجـه میشویم. کم شنوایی متناسب با شدت، در درجات مختلفی قرار میگیرد که به وسیله شنوایی سنجی تشخیص داده میشود. زمانی که فرد در شنیدن صدای گفتار دچار مشکل میشود و یا از دیگران درخواست میکنند صحبت های خود را تکرار کنند، باید به متخصص مراجعه کند. مراجعه به موقع به پزشک، انجام شنوایی سنجی و شروع سریع فرایند درمانی میتواند از پیشرفت مشکل جلوگیری کند.
تست های مختلفی وجود دارند که وضعیت شنوایی شما را تعیین میکنند. ما در ادامه شما را با ویژگی های بهترین مرکز شنوایی سنجی و انواع آزمایشات و تست های شنوایی آشنا میکنیم و در پایان شما را با کلینیک سمعک آلفا که بهترین شنوایی سنجی در مرکز تهران است، آشنا مینماییم.
ویژگیهای بهترین مرکز شنوایی سنجی در تهران
- تجهیزات پیشرفته: بهترین مراکز شنوایی سنجی از تجهیزات پیشرفته و به روز برای انجام آزمونهای شنوایی استفاده میکنند. این تجهیزات باید دقیق، دقیق و قابل اطمینان باشند.
- تیم متخصص: بهترین مراکز شنوایی سنجی دارای تیمی از متخصصان مجرب و متعهد هستند. این تیم شامل پزشکان متخصص شنوایی، متخصصان سمعکها و فنیهای ماهر است که با دانش و تجربهای کافی در زمینه شنوایی و سمعکها عمل میکنند.
- ارائه خدمات گسترده: بهترین مراکز شنوایی سنجی باید ارائه خدمات گستردهای از جمله آزمونهای شنوایی جامع، نصب و تنظیم سمعک، تعمیر و خدمات پس از فروش را ارائه دهند. همچنین، آنها باید به مشاوره و راهنمایی مناسب به بیماران بپردازند.
- رضایتمندی بیماران: بهترین مراکز شنوایی سنجی معمولاً با نظرات و تجربیات مثبت بیماران خود همراه هستند. بررسی نظرات قبلی بیماران درباره خدمات و تجربههایشان با مرکز مورد نظر میتواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب را برای خودتان انجام دهید.
- قیمت مناسب: بهترین مراکز شنوایی سنجی، با ارائه خدمات با کیفیت و قابل اعتماد، قیمتهای منصفانه و مناسبی را ارائه میدهند. قیمتها میتوانند بسته به نوع خدمات و تجهیزات مورد استفاده متفاوت باشند، اما به طور کلی باید قابل قبول باشند.
موارد فوق تنها برخی از ویژگیهایی است که بهترین مرکز شنوایی سنجی در تهران ممکن است داشته باشد. میتوانید با مطالعه و بررسی بیشتر درباره مراکز مختلف، بهترین گزینه را برای خودتان پیدا کنید.
انواع شنوایی سنجی
به طور کلی فرایند تجویز سمعک و شنوایی سنجی دارای مراحل مختلفی است. تست های شنوایی سنجی گوناگونی وجود دارند که برخی برای بزرگسالان و برخی برای نوزادان و کودکان مناسب هستند:
تست شنوایی تن خالص
تست شنوایی تن خالص برای بررسی آستانه شنوایی صورت میگیرد. روند انجام این آزمایش به این صورت است که ابتدا بیمار داخل اتاقک آکوستیک قرار گرفته و یک هدفون را بر روی گوش خود میگذارد. سپس صداهایی با فرکانس های مختلف به هدفون او ارسال میشود و بیمار موظف است با شنیدن هرصدا دکمه مقابل خود را فشار داده و یا دست خود را بلند کند. برای انجام دقیق آزمایش شنوایی تن خالص لازم است برای هر گوش جداگانه انجام بگیرد.
تست تمپانومتری
این آزمایش برای بررسی گوش میانی انجام میشود. ما با استفاده از تست تمپانومتری از بیماری ایجاد شده در داخل گوش میانی آگاه میشویم. این تست بدون درد بوده و هیچگونه خطری ندارد. قبل از انجام این آزمایش، شنوایی شناس با استفاده از اتوسکوپ داخل گوش را مشاهده میکند.
پس از این مرحله دستگاه مربوطه را داخل گوش گذاشته تا فشار هوا ایجاد شود. به بیان دیگر دستگاه مورد استفاده در تست تمپانومتری باعث میشود میزان فشار هوا داخل گوش متغیر باشد. در مرحله بعد با توجه به تغییر فشار هوای گوش، عملکرد پرده گوش در اثر این تغییر ثبت میشود. به وسیله تست تمپانومتری وجود مایعات در گوش، چرک گوش و وجود تومور و سوراخ شدن پرده گوش تشخیص داده میشود.
شنوایی سنجی گفتاری
این تست برای بررسی گفتار مراجعه کننده انجام میشود؛ به بیان دیگر این تست اثرات کم شنوایی بر روی گفتار را نشان میدهد. در این آزمایش یک هدفون بر روی گوش بیمار گذاشته میشود و سپس کلماتی داخل به آن ارسال میشود. سپس از بیمار خواسته میشود تا کلماتی را که میشنود را تکرار کند. شنوایی سنجی گفتاری برای انتخاب نوع و مدل سمعک بسیار کاربرد دارد.
آزمایش ریفلکس آکوستیکی
از این آزمایش برای تعیین میزان مشکلات شنوایی افراد استفاده میشود. روش انجام آزمایش ریفلکس آکوستیکی به این صورت است که صدای بلندی به گوش ها ارسال میشوند که در اثر آن عضله استاپدیوس منقبض شده که در اثر آن قسمت قدامی استخوانچه رکابی خم شده و زنجیره استخوانی سفت میشود. عضله استاپدیوس به وسیله عصب هفتم مغزی عصب دهی میشود. تمامی این موارد موجب افزایش مقاومت در انتقال صدا به گوش داخلی می شوند که در اثر یک پـروب مخصوص اندازه گیـری میشوند. کنتر اندیکاسیون ها:
- عفونت گوش خارجی
- وزوز گوش
- رکروتمان شدید
- بیش شنوی
آزمایش ABR
در این آزمایش میزان کم شنوایی مشخص میشود. آزمایش ABR یا همان پاسخ شنوایی ساقه مغز باید در محیط های ساکت و آرام انجام شود زیرا حساسیت بالایی دارد. این آزمایش علاوه بر سنجش شنوایی، همزمانی پاسخ های عصبی را نیز نشان میدهد. شایان ذکر است که این آزمایش به تنهایی کافی نیست و باید در کنار سایر ارزیابی های رسمی شنوایی انجام بگیرد.
روش انجام به این صورت است که تعدادی الکترود بر روی گوش و پیشانی کودک قرار گرفته و به رایانه متصل میشوند. سپس از طریق گوشی صداها ارسال شده و الکترودها نحوه واکنش عصب شنوایی کودک به اصوات مختلف را تشخیص میدهند. اگر نتایج این تست مشکلاتی را نشان دهند، باید در ادامه برای تشخیص دقیقتر MRI انجام شود. آزمایش ABR کاربردهای گسترده ای دارد:
- غربالگری شنوایی نوزادان
- تست شنوایی و تعادل دقیق
- تشخیص بیماری هایی نظیر افسردگی قطبی نوع 1 و بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی
تست گسیل های صوتی گوش
اصوات کم شدتی به نام گسیل در گوش ها وجود دارند که به وسیله میکروفون میتوان آنها را ثبت رساند. در این تست با استفاده از میکروفون و اسپیکر، نوع شنوایی افراد مورد سنجش قرار میگیرد. با استفاده از تست گسیل های صوتی گوش میتوان پی برد که در داخل کانال گوش مانعی وجود دارد یا خیر. همچنین به وسیله آن میتوان از وجود مایعات اضافی در گوش آگاه شد.
تست کالریک
تست کالریک یک آزمایش ارزیابی تعادل محسوب میشود. ممکن است انجام این آزمایش برای فرد کمی اذیت کننده باشد زیرا در حین آزمون، گوش فرد تحریک شده و این فرایند حس سرگیجه در گوش فرد ایجاد میکند. در این تست فرد با یک عینک مخصوص دراز میکشد. شنوایی شناس هوای گرم و سرد را در مدت زمانهای متفاوتی وارد کانال گوش میکند. نتایج تست کالریک، سلامت سیستم دهلیزی گوش را به ما نشان میدهد.
آیا برای تشخیص مشکلات شنوایی یک آزمایش کافی میباشد یا خیر؟
پاسخ این سوال بستگی به نوع کم شنوایی و درجه آن دارد. ممکن است متخصص شنوایی شما درخواست انجام چند نوع تست شنوایی را داشته باشد تا نوع و درجه آن تشخیص داده شود. شایان ذکر است که برخی مشکلات شنوایی تنها به وسیله تست شناسایی نمیشوند و لازم است از چندین نوع تست استفاده شود تا نتیجه دقیقتر ثبت شود.
چه عواملی بر نوع و تعداد تست های شنوایی تاثیرگذار هستند؟
نوع و تعداد آزمایشات شنوایی به میزان و شدت کم شنوایی، سن و سابقه مشکلات خانوادگی شنوایی بستگی دارد؛ اما در کل نظر پزشک متخصص در این زمینه بنا به تشخیص او بسیار مهم است.
بهترین شنوایی سنجی در مرکز تهران با قیمت مناسب کجاست؟
چنانچه قصد انجام شنوایی سنجی در مرکز تهران را دارید، میتوانید به کلینیک سمعک آلفا مراجعه کنید. این مرکز با 24 سال سابقه، خدمات شنوایی باکیفیتی را ارائه میکند. در کلینیک سمعک آلفا علاوه بر انجام انواع آزمایش شنوایی بزرگسالان و کودکان و نوزادان، تجویز سمعک، تعمیر و تنظیم انواع سمعک و ارائه مشاوره درمانی نیز صورت میگیرد.
تمامی خدمات توسط پرسنل حرفه ای و مجرب کلینیک سمعک آلفا و به کمک جدیدترین دستگاه های شنوایی روز انجام میشود. برای دریافت نوبت جهت انجام شنوایی سنجی در مرکز تهران میتوانید از طریق شماره تلفن های مربوطه، با کارشناسان کلینیک سمعک آلفا در ارتباط باشید.